Benzineauto weer populaire leaseauto

11 augustus 2016
Benzineauto weer populaire leaseauto | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

In 2016 zijn de nieuwe bijtellingsregels van kracht gegaan en dit heeft een grote invloed op de keuze van de leaserijder. Cijfers van LeasePlan Nederland laten namelijk zien dat er inmiddels steeds vaker voor een benzineauto wordt gekozen, terwijl de plug-in hybride bijna niet meer wordt besteld. Dit komt vooral doordat de financiële voordelen van een plug-in hybride zijn weggevallen. Hierdoor wordt er nu juist weer vaak gekozen voor de klassieke modellen, zoals de Volkswagen Golf met benzinemotor.

Door bijtelling geen plug-in hybride

Jarenlang is de hybride auto een erg populaire keuze geweest onder leaserijders. Omdat de auto milieuvriendelijker zou zijn door het gebruik van zowel benzine als elektriciteit, stimuleerde de overheid het gebruik van de plug-in hybride. Al snel bleek echter dat de hybride auto in praktijk niet zo zuinig was als voorspeld, veel bestuurders van deze auto’s reden namelijk voornamelijk op de benzinemotor. Om deze reden is de bijtelling van de plug-in hybride stapsgewijs opgeschroefd, met als gevolg een stijging van 7% bijtelling in 2014 naar 15% bijtelling dit jaar. Nu de plug-in hybride financieel niet meer aantrekkelijk is, laten veel leaserijders deze auto links liggen en kiezen ze voor een benzineauto.

Populariteit benzineauto stijgt

De cijfers van LeasePlan Nederland laten zien dat het gebrek aan financiële prikkels het aandeel van de plug-in hybride over het eerste half jaar van 2016 doet dalen, namelijk van 12% van alle bij Leaseplan bestelde leaseauto’s naar 4%. Dit geldt ook voor de zuinige dieselauto die tegenwoordig niet meer tegen een lager bijtellingstarief is te leasen. Aangezien de zakelijk rijder nu juist voordeliger uit is door te kiezen voor een lichte benzineauto, is het aantal bestelde benzineauto’s flink gestegen. Waar de benzineauto vorig jaar een aandeel had van 37%, is het aandeel dit jaar gestegen naar maar liefst 58%. Vooral de klassieke modellen, zoals de Volkswagen Passat, de Volkswagen Golf en de Opel Corsa zijn weer erg populair. Ook het aandeel elektrische auto’s steeg licht van 1% naar 2%. Hoewel dit een voordelige keus is voor de leaserijder, blijkt de stap naar dit soort auto’s vaak nog te groot.

Vooruitzichten

Omdat vanaf 2017 de volledig elektrische auto’s de enige leaseauto’s zullen zijn met een bijtelling van slechts 4%, wordt verwacht dat deze auto’s steeds populairder zullen worden. Vooral omdat het aanbod van deze auto’s zich steeds verder uitbreidt en de laadtijden steeds beter worden. Daarnaast wordt er verwacht dat occasion lease in populariteit zal toenemen. Bij occasion lease kan vaak namelijk nog gebruik worden gemaakt van de oude bijtellingsregels, naast het feit dat een occasion leasen sowieso goedkoper is door de lagere aanschafwaarde.

Occasion lease bij Auto Nol Lease

Bij Auto Nol Lease zijn we gespecialiseerd in occasion lease op basis van financial lease. Indien u zelf ook op zoek bent naar een het leasen van een occasion, dan bent u bij ons dus aan het juiste adres. Wij helpen u graag aan een geschikte leaseauto. Kom langs in onze showroom in Nijkerk om ons aanbod te bekijken. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 033 – 246 55 17.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap