Bewegingen op de leasemarkt

25 mei 2016
Bewegingen op de leasemarkt | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

In de maand april werden 7.115 nieuwe wagens genoteerd op naam van leasebedrijven tegenover 7.964 wagens in 2015, dit betekent een stevige daling van 10,7% ten opzichte van april 2016. De leasemarkt is binnen vier maanden met 17,9% gedaald, dit blijkt uit een onderzoek van VWE bewerkt door AUMACON.

Minder fiscaal voordeel

Voordat de fiscale voordelen verder werden versoberd door de overheid hebben veel leaserijders nog snel zichzelf voorzien van een nieuwe auto. Vlak voor het eind van dit jaar wordt er echter wel weer een opleving verwacht. De bijtelling voor plug-in’s gaat volgend jaar namelijk ook naar het algemene tarief van 22%. In 2016 blijft het tarief van plug-in’s nog op 15% staan. Vanaf 2017 is er alleen nog voordeel voor de volledig elektrische auto’s, hiervoor blijft de bijtelling op 4% staan.

Royale positie Volkswagen in leasemarkt

Volkswagen behoudt haar sterke positie aan de top bij de order intake van de leasebedrijven. Het bedrijf dat al de nodige tegenwind heeft mogen verwerken levert wel fors in op haar marktaandeel dat nu op 17,8% staat, vorig jaar was dat nog 21,2% na vier maanden. Toch was Volkswagen weer met vier modellen aanwezig in de leasemodellen top-10. De andere sterke dalers zijn de Franse automerken, Renault (-43,9%), Peugeot (-32,8) en Citroën (-58,4%) hebben het momenteel erg zwaar, mede door de gevolgen van de bijtellingswijziging.

Populaire merken

De merken die erg sterk groeien, mede dankzij de verminderde populariteit van de Franse merken, zijn BMW (9,6%), Skoda (40,9%) en Opel (33,7%). Deze merken zijn naar de top-4 op de inkoopranglijst van leasebedrijven gestegen.

Occasion leasen

Bij Auto Nol Lease kunt u voor een voordelige prijs occasions leasen zoals een Skoda, Opel en BMW. Maar ook de Franse merken Peugeot en Renault zijn te leasen bij Auto Nol Lease. Tot slot is het mogelijk om bij Auto Nol Lease hybride en volledig elektrische wagens te leasen. Heeft u interesse in het leasen van een occasion? Bekijk dan eens ons ruime aanbod en kies uw favoriete auto uit of neem gerust contact met ons op om bijvoorbeeld een proefrit in te plannen.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap