Privéauto populairst bij MKB

20 juli 2016
Privéauto populairst bij MKB | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Uit een onderzoek uitgevoerd door Maurice de Hond blijkt dat het grootste deel van de ondernemers in het MKB ervoor kiest om zakelijk in een privéauto te rijden. Maar liefst 59% van de ondervraagden koos voor een privé auto, slechts 19% van de ondervraagden geeft aan dat zij een auto van de zaak (lease auto) gebruiken. Dit is opvallend aangezien er een groot aantal interessante opties bestaan voor MKB’ers met betrekking tot het leasen van een auto voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden.

Vervoermiddel werk

In het MKB is de auto in het algemeen wel het meeste populaire vervoermiddel om te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Ongeveer 62% van de ondervraagden geeft aan dat zij de auto verkiezen boven de fiets, wat met 12% op de tweede plaats staat. Verder geeft 10% aan dat zij gebruik maken van een bestelbus en slechts 4% maakt gebruik van de trein. Deze getallen verschillen echter sterk wanneer er alleen gekeken wordt naar mensen onder de 35 jaar. Bij deze groep gebruikt maar liefst 28% de fiets voor werk.

Elektrische auto

Elektrische en plug-in auto’s worden tot nu vrijwel alleen nog maar geleasd. Onder de MKB-ondernemers die leasen bezit ongeveer 23% een ‘duurzame’ elektrische auto of plug-in, maar onder de MKB-ondernemers die privé een auto rijden bezit slechts 3% een elektrische auto of plug-in. Omdat elektrische auto’s momenteel nog erg duur zijn in aanschaf, wegen de lage kosten per kilometer hier nog niet tegen op.

Occasion lease

U kunt er ook voor kiezen om een auto te leasen. Zo kunt u er voor kiezen om een nieuwe auto te leasen, maar ook occasion lease behoort tot de mogelijkheden. Auto Nol Lease is gespecialiseerd in occasion lease, met aantrekkelijke voorwaarden. Op basis van financiering, oftewel financial lease, kunt u zowel particulier als zakelijk een occasion leasen. Occasion lease heeft als voordeel dat het een stuk goedkoper is dan het leasen van een nieuwe auto, doordat de grootste afschrijving reeds heeft plaatsgevonden. Wij hebben een groot aantal jonge betrouwbare lease occasions in onze showroom, kom gerust eens langs om ze te bekijken! Als u vragen heeft dan kunt u contact opnemen door te bellen met 033 – 246 55 17!

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap