Auto’s duurder door WLTP, leasen biedt uitkomst!

25 september 2018
Auto’s duurder door WLTP, leasen biedt uitkomst! | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Vanaf 1 september is de nieuwe meetmethode WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) in werking getreden en is daarbij de oude meetmethode voor de uitstoot van auto’s (NEDC) vervangen. In vergelijking tot de oude meetmethode, geeft de nieuwe test een meer realistische weergave van de uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2. Hierdoor worden er vaak hogere CO2-waarden geconstateerd bij auto’s die getest worden volgens de WLTP-methode, met een hogere aankoopprijs als gevolg.

Stijging aankoopprijs auto’s

De prijs van auto’s die in Nederland nieuw verkocht worden bestaat namelijk voor een deel uit BPM, een aanschafbelasting die mede wordt bepaald door de uitstoot van het desbetreffende model. Hoewel de automobilist aan de pomp niks merkt, zal de invloed van de nieuwe test de komende tijd in de showroom opvallen. Hoe groot het effect uiteindelijk zal zijn is echter nog niet helemaal duidelijk.

Nadelig effect voor particulieren, autodealers en leasemaatschappijen

Naast het nadelige effect voor particulieren, zien autodealers de nabije toekomst wat betreft verkoopcijfers ook somber in. Door de onduidelijkheid over het prijseffect van de WLTP op de prijzen van nieuwe auto’s, stellen veel consumenten de aankoop van een nieuwe auto uit. Een klein lichtpuntje hierbij is dat alle auto’s die voor 1 juni zijn geregistreerd nog 1 jaar lang morgen worden verkocht volgens de oude NEDC-meetmethode. Deze voorraadmodellen zullen de komende maanden daarom nog worden verkocht tegen de oude prijs.

Naast Nederlandse autodealers, hebben ook de leasemaatschappijen rekening gehouden met de invloed van de WLTP-methode. Door hen zijn in augustus nog massaal auto’s ingeslagen, wat zich uit in een forse stijging van geregistreerde leaseauto’s. Zo zijn er afgelopen maand 21.272 leaseauto’s geregistreerd, een stijging van bijna 54 procent vergeleken met augustus vorig jaar.

Voordeligste optie: een occasion leasen bij Auto Nol Lease

Zeker nu de aankoopprijzen gaan stijgen, kan het leasen van een auto uitkomst bieden. Wanneer u kiest voor leaseauto’s met alternatieve aandrijvingen zoals hybride en elektrisch (en dus een lagere uitstoot), kan dit ook de leaseprijs verlagen. U bent helemaal voordelig uit wanneer u kiest voor het leasen van een occasion, aangezien deze auto’s de BPM-verhoging niet hebben gehad. Auto Nol Lease heeft een ruim assortiment aan occasions en biedt deze aan op basis van diverse leasevormen. Daarbij zijn al onze occasions jong, betrouwbaar en netjes onderhouden en dat merkt u aan het rijgenot. Ons huidige aanbod bekijkt u gemakkelijk via onze website.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2022 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap