Augustus slechte maand voor lease

20 september 2016
Augustus slechte maand voor lease | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Nu we in september 2016 zijn aangekomen en de cijfers van augustus bekend zijn, blijkt het dat augustus geen vruchtbare maand is gebleken voor autoleasebedrijven. Uit de cijfers blijkt dat er in augustus 8.722 nieuwe auto’s op naam zijn gezet. Dit is echter een daling van meer dan 25% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In de eerste 8 maanden van 2016 zijn er 67.547 leaseauto’s geregistreerd, dit is 17,2% minder dan de eerste 8 maanden in 2015. Hieruit blijkt dat augustus procentueel gezien een slecht maand was voor lease.

Lease nieuwe auto in neerwaartse spiraal

Men vreest dat augustus niet de enige slechte maand zal zijn, maar dat deze trend zich doorzet tot het einde van 2016. In de overige maanden van 2016 hoopt men echter nog wel te kunnen profiteren van last minute verkopen van plug-in auto’s, maar dit zal niet zoveel zoden aan de dijk zetten als in 2015. Destijds was er namelijk ook nog een verandering in de bijtellingsregels. Volgend jaar zullen alle bijtellingstarieven (met uitzondering van een volelektrische auto) worden opgeschroefd naar 22%. Daarmee lijkt er een eind te komen aan alle verschuivingen zoals die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden in de leasemarkt.

Opmars Opel

Om ook nog wat positief nieuws te melden, Opel lijkt bezig aan een flinke opmars. Private lease heeft een grote rol van betekenis gekregen in de leasemarkt. Hierdoor scoren kleine modellen, voornamelijk A-segment auto’s, erg goed. Opel heeft flink ingezet met de nieuwe Corsa en Karl modellen, waardoor Opel een eerste plaats bemachtigd in de augustusverkoop. Al met al is het leasemarktaandeel van Opel dit jaar daardoor al ruim verdubbeld van 4% naar 8,3%.

Occasion leasen bij Auto Nol lease

Zou u ook wel een auto willen leasen? Bij Auto Nol Lease kunt u zowel zakelijk als privé een occasion leasen. Bij occasion lease rijdt u voor een aantrekkelijke prijs in een betrouwbare jonge tweedehands auto. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten in vergelijking met het leasen van een nieuwe auto. Bekijk ons aanbod lease occasions online en vraag gemakkelijk een proefrit aan! Ook kunt u uw leasetarief gemakkelijk berekenen met onze financial lease calculator. Tot ziens bij Auto Nol Lease!

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap