Auto leasen of kopen als ZZP

18 december 2014
Auto leasen of kopen als ZZP | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Uit onderzoek blijkt dat een ZZP’er in Nederland gemiddeld 8,8 uur per week doorbrengt in zijn (lease) auto. Dit is beduidend meer dan Nederlanders die niet ZZP’er zijn. Wanneer er gekeken wordt naar beschikbare vervoersmiddelen, dan blijkt een auto ook veruit de meest favoriete optie. Het vaakst wordt gekozen voor de optie om een auto privé of op kosten van de zaak te kopen, minder populair is een auto leasen. Dit is te wijden aan het feit dat veel mensen denken dat leasen te duur is. ZZP’ers die al wel een auto leasen geven aan dat ze dit doen omdat ze mobiliteit willen garanderen.

ZZP auto kopen

Zoals eerder genoemd is een auto het favoriete vervoersmiddel van een ZZP’er, meer dan 92% bezit een auto. Veruit de meeste ZZP’ers hebben de auto privé gekocht, maar ook een redelijk aantal heeft het op kosten van de zaak gekocht. De meeste gewilde merken zijn Audi, Volvo en BMW, maar men kiest toch vaak voor een Peugeot, Volkswagen of Citroën. Een trend die zich ontwikkelt is het kopen van een youngtimer. Over een youngtimer (auto van 15 jaar of ouder) mag 35% bijtelling berekend worden over de dagwaarde van de auto, dus niet over de cataloguswaarde. Dit houdt in dat het bedrag van de bijtelling elk jaar lager uitvalt.

Auto leasen zakelijk

Degenen die momenteel al een auto leasen als ZZP’er zijn vaak mannen, jonger dan 40 jaar en relatief hoog opgeleid. Dit gebeurt voornamelijk via autodealers en leasemaatschappijen, dus niet privé. Zij geven aan dat ze dit doen met het oog op efficiency, duidelijkheid en de zekerheid van mobiliteit. 50% van de ZZP’ers geeft aan dat zij autolease niet zien zitten omdat dit vaak hoge kosten met zich meebrengt. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn.

Lease occasions van Auto Nol Lease

Bij Auto Nol Lease kunt u terecht voor een goedkope en jonge lease occasion. Auto Nol biedt zowel occasion lease particulier als occasion lease zakelijk, op deze manier kunt u kiezen wat bij u past. Bekijk onze lease occasions online! Wanneer u vragen heeft dan kunt u online contact met ons opnemen of bellen met 033 – 246 55 17.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap