Auto trends voor 2018

28 december 2017
Auto trends voor 2018 | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Het jaar 2017 is bijna ten einde en daarom is het tijd om vooruit te blikken naar wat er in 2018 komen gaat. De afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan binnen de autobranche. Zo nam private lease een vlucht, werd er geëxperimenteerd met zelfrijdende auto’s en deed de volledig elektrische auto langzaamaan zijn intrede. In 2018 verwachten we ook weer een aantal belangrijke (technische) trends, die de manier waarop we auto’s gebruiken gaan beïnvloeden..

1. Kunstmatige Intelligentie en datamining

Moderne auto’s zijn inmiddels in staat om enorm veel data te verzamelen met betrekking tot de staat van het voertuig. Met de intrede van de connected car, de auto die met het internet verbonden is, zijn autofabrikanten zelfs in staat om deze data op afstand uit te lezen. Met de data kunnen autofabrikanten vervolgens interessante dingen doen, zoals nauwkeurig bepalen wanneer bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn. Dit zorgt ervoor dat pech voorkomen wordt en u op ieder moment veilig de weg op kunt.

2. Nieuwe modellen

Waar we tijdens de afgelopen decennia kennismaakten met de SUV en de MPV, is in de afgelopen jaren de Crossover geïntroduceerd. De verwachting is dat er in de aankomende jaren steeds vaker nieuwe modellen worden geïntroduceerd. Dit, aangezien de vraag vanuit babyboomers en jongeren sterk aan veranderingen onderhevig is. Zo verandert de gezinssamenstelling, waarbij er vaker sprake is van kleinere gezinnen en wordt er steeds meer waarde gehecht aan zaken als veiligheid en milieu.

3. OTA-Updates

De opkomst van de connected card maakt het niet alleen mogelijk om op afstand data uit te lezen, het wordt namelijk ook mogelijk om gemakkelijk updates aan voertuigen uit te voeren. Waar het vroeger nodig was om de garage te bezoeken op het moment dat bijvoorbeeld het navigatiesysteem een update nodig had, kan dit tegenwoordig ‘Over The Air’ (OTA) via bijvoorbeeld een 4G-verbinding. Iets wat overigens geen overbodige luxe is, aangezien moderne auto’s tjokvol elektronica zitten.

4. Stembediening en virtual assistants

Een laatste trend die we steeds vaker terug gaan zien, is dat verschillende aspecten van de auto met de stem bediend kunnen worden. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de navigatie in te stellen met behulp van stemcommando’s of om de airco een tandje hoger of lager te zetten met uw stem. Iets wat geen overbodige luxe is, aangezien vooral entertainmentsystemen en navigatie voor een flinke afleiding van de bestuurder kunnen zorgen.

Moderne occasions van Auto Nol Lease

Auto Nol Lease heeft zich toegelegd op het leasen van occasions van slechts enkele jaren oud. Dit zijn auto’s die flink voordelige zijn dan een nieuwe auto, maar die wel over al het comfort en de laatste technische snufjes beschikken. Onze leaseadviseurs zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat zij u optimaal kunnen adviseren. U bent van harte welkom in onze ruime showroom in Nijkerk.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2022 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap