“Auto vaker gefinancierd”

26 september 2017
“Auto vaker gefinancierd” | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders steeds vaker voor financiering kiezen bij de aankoop van een nieuwe auto of occasion. Uit een vergelijking van de eerste maanden van 2017 met dezelfde maanden in 2016, is gebleken dat er bijvoorbeeld 32% vaker voor de afsluiting van een lening werd gekozen, om zo de aankoop van een auto te financieren. Hierbij is het gemiddelde leenbedrag wel met 14% gedaald, wat een bijkomend effect had dat er minder aanvragen werden afgewezen.

“Vooral jongeren financieren auto”

De grootste groep die bij de financiering van een auto voor een lening kiezen, zijn jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud. Zij lenen gemiddeld iets minder dan 7.800 euro voor de aankoop van een auto. Dit, terwijl de leeftijdsgroep tussen de 51 en 64 jaar gemiddeld bijna 12.000 euro voor een auto leent. Opvallend detail is, dat de jongeren tussen de 18 en 30 jaar steeds vaker thuis wonen op het moment dat zij financiering aanvragen. Aanvragen van deze specifieke groep stegen met ruim 200%.

Ook lease steeds populairder

Uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen blijkt daarnaast dat het aantal leaseaanvragen ook stevig is toegenomen. Deze vorm van financiering wordt steeds populairder, waarbij de grootste groei zit in het segment voor private lease. In het eerste half jaar van 2017 nam de Nederlandse leasevloot met circa 33.000 voertuigen toe. Het aantal private leaseauto’s nam met bijna 32% toe.

Uw nieuwe occasion leasen bij Auto Nol Lease

Met Auto Nol Lease voorziet autobedrijf Auto Nol uit Nijkerk in een groeiende behoefte. Bij ons is het namelijk mogelijk om een kwalitatieve occasion te leasen op basis van financial– of private lease. Onze leaseadviseurs vertellen u graag alles over de mogelijkheden. Bekijk ons aanbod vast online of kom langs in onze showroom. U bent van harte welkom.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2021 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap