Bijtelling leidt tot andere keuzes leaserijder

28 oktober 2016
Bijtelling leidt tot andere keuzes leaserijder | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

De veranderingen op het gebied van bijtellingsregels leiden ertoe dat zakelijke rijders waarschijnlijk andere keuzes gaan maken dan voorheen. Dit blijkt uit het ‘Nationale Zakenauto Onderzoek’. In het afgelopen jaar werden de regels al eens aangescherpt, maar na 2017 geldt er alleen nog minder bijtelling voor rijders van elektrische auto’s. Zowel werkgevers als werknemers verwachten dat dit de keuze van de leaserijder zal beïnvloeden.

75% van leaserijders niet blij met nieuwe regelgeving

Driekwart van de ondervraagde leaserijders is niet blij met verdere aanscherping van de bijtellingsregels en een derde van de respondenten geeft aan dat de nieuwe regelgeving aanleiding is om een andere keuze te maken. Zij geven bijvoorbeeld aan te kiezen voor een leaseauto met een lagere catalogusprijs, te kiezen voor een elektrische auto met 4% bijtelling of vooraf beter na te denken over de prijs-kwaliteitverhouding van hun nieuwe leaseauto.

Mobiliteitsbudget in plaats van leaseauto

Ook werkgevers reageren op de nieuwe regels. Zo stapt een groot aantal bedrijven over op een mobiliteitsbudget, waarbij de werknemer zelf kan kiezen waaraan dit budget wordt uitgegeven. Vooral grote bedrijven proberen hiermee het aantal leaseauto’s terug te dringen en hun werknemers meer alternatieven te bieden. Dit, terwijl kleinere bedrijven de leaseauto vaak juist als secundaire arbeidsvoorwaarde blijven gebruiken, om zo aantrekkelijk te blijven voor werknemers.

Verzorgt Auto Nol Lease uw nieuwe leaseauto?

De occasions van Auto Nol Lease kunnen stuk voor stuk geleaset worden op basis van financial lease. Een verstandige keuze, want door een occasion te leasen ligt het maandbedrag een stuk lager dan bij een nieuwe auto. In onze showroom in Nijkerk kunt u alle auto’s uitgebreid bekijken en kunt u samen met een van onze leaseadviseurs kijken naar een passende financiering. Vrijblijvend uw leasetarief berekenen? Gebruik dan onze online leasecalculator!

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap