Bijtelling minder relevant bij aanschaf leaseauto

11 juli 2017
Bijtelling minder relevant bij aanschaf leaseauto | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

In 2017 zijn er een aantal interessante ontwikkelingen gaande op de markt voor leaseauto’s. Doordat er dit jaar nog maar twee bijtellingscategorieën bestaan, namelijk 4 procent bijtelling voor volledig elektrische auto’s en 22 procent voor de overige voertuigen, is de hoogte van de bijtelling opeens veel minder relevant bij de keuze voor een leaseauto.

Volgens de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) is dit terug te zien in de verkoopaantallen van de afgelopen maanden. Zo zijn de verkopen op dit moment veel gelijkmatiger verdeeld over de diverse merken en modellen.

“Leaserijder laat het hart spreken”

De VZR omschrijft de bovenstaande ontwikkeling als leaserijders die met hun hart kiezen in plaats van met hun portemonnee. In de afgelopen jaren waren het vooral de plug-in hybrides die populair waren, omdat deze auto’s met een lagere bijtelling geleaset konden worden. Nu het voor de portemonnee van de leaserijder niet meer uitmaakt, kiest deze steeds vaker voor een auto die leuk is om te rijden, in plaats van voor een extra voordelige auto. Dit bevordert de diversiteit van de leaseauto’s die op dit moment op kenteken worden gezet.

Overheid profiteert van hogere BPM-inkomsten

Daarnaast constateert de VZR nog twee interessante ontwikkelingen. Zo neemt de gemiddelde cataloguswaarde van leaseauto’s af en neemt het gemiddelde bedrag wat aan BPM wordt betaald toe. Dit komt omdat plug-in hybrides, die in voorgaande jaren populair waren, in een speciale categorie vielen, waarover minder BPM verschuldigd was. Daarnaast zitten deze auto’s vol met moderne techniek, zoals dure accu’s, iets wat resulteerde in een relatief hoge cataloguswaarde. Tot slot waren er ook leaserijders die voor een auto met een hogere cataloguswaarde kozen in een voordelige bijtellingscategorie. Dat de BPM-inkomsten nu hoger liggen is uiteraard een gunstige ontwikkeling voor de Nederlandse overheid.

Auto Nol Lease: het meest diverse aanbod leaseauto’s van Nederland

Bent u op zoek naar een voordelige leaseauto die bovendien leuk is om te rijden? Dan kunt u bij Auto Nol Lease terecht voor een zeer divers aanbod voordelige lease occasions. Onze auto’s zijn bovendien beschikbaar op basis van financial lease én op basis van private lease. Zo kunnen wij u altijd een aanbod doen wat past bij uw persoonlijke situatie. Heeft u een interessante occasion op onze website gezien? Bereken dan eenvoudig uw maandbedrag met onze online calculator. Daarnaast kunt u natuurlijk ook altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen, dan helpen wij u persoonlijk verder.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2020 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap