Bijtelling per kilometer

23 december 2016
Bijtelling per kilometer | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

In december was er onrust op de leasemarkt. Bovag kwam met het bericht dat zij graag zouden zien dat bijtelling per kilometer berekend gaat worden in plaats van een vaste bijtelling voor iedere situatie. Dit zou eerlijker zijn voor mensen die wel willen leasen, maar niet veel kilometers maken. Daarnaast zou het ook beter zijn voor het milieu.

Huidige bijtelling

Momenteel is het zo dat wanneer mensen zakelijk een auto leasen extra belasting betalen wanneer ze de auto voor meer dan 500 privékilometers gebruiken. Er wordt een percentage van de catalogusprijs van de auto bij het inkomen opgeteld, dit moet vervolgens bij de belastingaangifte worden opgegeven en wordt bijtelling genoemd. Of je nou 2.000 privékilometers rijdt of 20.000 maakt in principe niks uit, voor beide situaties wordt dezelfde bijtelling gerekend. Wanneer je dit omrekent naar prijs per kilometer, dan rijdt de persoon met veel kilometers in verhouding veel goedkoper.

Voordelen bijtelling per kilometer

Het huidige systeem is dus relatief oneerlijk te noemen, door bijtelling per kilometer te rekenen wordt het in principe eerlijker. Veel rijden is meer betalen, weinig rijden is minder betalen. Maar momenteel is het ook zo dat veel mensen hun leaseauto uitsluitend zakelijk gebruiken om te voorkomen dat ze bijtelling voor privékilometers hoeven te betalen. Door de bijtelling af te stemmen op je gebruik hoef je niet gelijk vele honderden euro’s te betalen wanneer je de auto af en toe privé gebruikt. Dit kan nu nog niet, omdat het alles of niks is. Mensen die in het huidige systeem wel veel privé rijden zullen waarschijnlijk beter op hun kilometers gaan letten, waardoor het milieu weer gespaard wordt. Immers betekent dan elke kilometer die extra gereden wordt een extra hoge bijtelling.

Auto Nol Lease

Wilt u een betrouwbare en jonge occasion leasen? Dan bent u bij Auto Nol Lease aan het juiste adres. Wij helpen u graag aan een geschikte leaseauto, zowel zakelijk als privé. Vraag online een vrijblijvende offerte aan of vraag een proefrit aan. Uiteraard kunt u altijd even contact met ons opnemen door te bellen naar 033 246 55 17.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap