Bijtellingsregels 2019

26 maart 2018
Bijtellingsregels 2019 | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Het is weer zover, na een jaar van relatieve rust is het kabinet van plan om de bijtellingsregels in 2019 nog verder aan te scherpen. Dit betekent dat de twee tarieven, 4 procent bijtelling voor volledig elektrisch aangedreven auto’s en 22 procent bijtelling voor alle overige voertuigen, gehandhaafd blijven, maar dan wel met een beperking. Voor volledig elektrisch aangedreven voertuigen zal de bijtelling van 4 procent namelijk alleen nog gelden tot een bedrag van 50.000 euro, voor iedere euro daarboven gaat een bijtelling van 22 procent gelden.

Beperking alleen van toepassing op nieuwe auto’s

De voorgestelde beperking zal alleen van toepassing zijn op auto’s die vanaf 2019 worden geleaset, volledig elektrische auto’s die in eerdere jaren zijn geregistreerd zullen gewoon 60 maanden volledig tegen 4 procent bijtelling gereden kunnen worden. Bovendien is de beperking alleen van toepassing op voertuigen die gebruikmaken van accu’s, rijdt uw nieuwe leaseauto op waterstof, dan betaalt u 4 procent bijtelling over de volledige cataloguswaarde van de auto. Vanaf het jaar 2021 zullen alle elektrische auto’s vervolgens in de categorie van 22 procent bijtelling gaan vallen.

Effect op de markt voor elektrische auto’s

De verwachting is dat de voorgenomen veranderingen hun weerslag zullen gaan hebben op de markt voor elektrische voertuigen. De verkopen van kleinere elektrische auto’s zoals een Nissan Leaf, BMW i3, Volkswagen e-Golf of Opel Ampera-e zullen gelijk blijven of zelfs stijgen, aangezien deze modellen een cataloguswaarde hebben van onder de 50.000 euro. De duurdere auto’s zoals bijvoorbeeld die van Tesla zullen echter flink duurder worden om te rijden dankzij de nieuwe regels. Waarschijnlijk komt er aan het eind van het jaar een verkooppiek met betrekking tot deze duurdere auto’s, aangezien leasemaatschappijen de auto’s alvast zullen registreren om ze zo ook in 2019 aan te kunnen bieden zonder beperking in de bijtelling.

Een occasion leasen bij Auto Nol Lease

Bent u op zoek naar een voordelige leaseauto? Dan kunt u bij Auto Nol Lease een occasion leasen. Onze occasions bieden u de mogelijkheid om in een recente auto te rijden, maar dan voor een maandbedrag dat significant lager ligt dan het maandbedrag van een nieuwe auto. Bekijk snel onze huidige leasevoorraad of kom langs in onze showroom in Nijkerk.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2022 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap