De voordelen van leasen

20 juni 2019
De voordelen van leasen | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

De afgelopen jaren is het leasen van een auto, nieuw of gebruikt, flink in populariteit gestegen. De reden hiervoor, is dat het voor veel mensen niet mogelijk is om de aanschafprijs van een auto in één keer te betalen. Naast het financieren van een huis is een auto namelijk een van de duurste uitgaven die u in uw leven zult doen. Daarom wordt er tegenwoordig veelvuldig gebruikgemaakt van alternatieve mogelijkheden, om zo toch een auto te kunnen bezitten. In dit bericht zullen wij de verschillende manieren waarop een auto geleaset kan worden met u doornemen en de bijbehorende voordelen.

Zakelijk leasen

Bent u ondernemer? Dan neemt het zakelijk leasen van een auto flink wat voordelen met zich mee. Dit is bovendien niet alleen iets voor startende ondernemers die nog geen middelen hebben om een auto te kunnen kopen. Want ook ondernemers met flink wat geld op te bank zijn vaak voordeliger uit met een leaseauto. U heeft als ondernemer de keuze uit twee leasevormen, namelijk financial- en operational lease.

1. Operational lease

Bij operational lease neemt de leasemaatschappij het volledige risico van de investering van het voertuig voor haar rekening. U bent in dit geval dus in feite de huurder van de auto. Het voordeel voor u, is dat u alle zorgen, zoals afschrijving, reparatiekosten, rente, onderhoud, wegenbelasting en verzekeringskosten uit handen genomen worden. Het enige wat u nog hoeft te doen is tanken.

Bij operational lease staat de auto op de balans van de leasemaatschappij en dus niet op de balans van uw onderneming. Dit betekent helaas ook dat de fiscale voordelen beperkt zijn. Het enige wat u bij deze vorm van leasen kunt doen is de BTW terugvorderen die op de factuur van de leasemaatschappij vermeld staat.

2. Financial lease

De andere vorm van zakelijk leasen is financial lease. Bij financial lease betaalt u ook standaard een vast bedrag per maand, maar krijgt u hiervoor enkel het voertuig geleverd. De verzekering, wegenbelasting en het onderhoud moet u nog allemaal zelf regelen. U wordt met deze vorm van leasen daarom wél gezien als de fiscale eigenaar van het voertuig, aangezien u ook de risico’s zoals afschrijving en reparatiekosten draagt. Het voordeel hiervan is echter wel dat u ook kunt profiteren van een aantal fiscale voordelen, zoals investeringsaftrek, renteaftrek en btw-teruggaaf.

Private lease

Hoewel het leasen van een auto lang iets voor zakelijke rijders was, is het sinds kort onder de naam ‘private lease’ ook voor consumenten mogelijk om een leaseauto te rijden. Deze vorm van leasen is ongeveer gelijk aan de zakelijke leasevorm operational lease. In het maandbedrag zitten namelijk ook de kosten voor de verzekering en het onderhoud inbegrepen. Bij het aangaan van een private leasecontract krijgt u een nieuwe auto geleverd, die u vervolgens voor een vaste periode kunt gebruiken. Daarna gaat de auto terug naar de leasemaatschappij.

Hoewel het aantrekkelijk lijkt om privé een auto te leasen waarbij u enkel de brandstofkosten nog hoeft bij te leggen, zijn er ook een aantal nadelen. Zo wordt het contract als lening geregistreerd bij het BKR, waardoor het lastiger kan zijn om bijvoorbeeld een hypotheek af te sluiten. Daarnaast heeft een private leasecontract vaak een kilometerrestrictie, waardoor u vooraf heel goed in moet schatten hoeveel kilometers u per jaar gaat rijden. Deze leasevorm is daarom minder geschikt voor mensen met persoonlijke omstandigheden die regelmatig veranderen.

Occasion lease

Wilt u profiteren van de voordelen van leasen, maar hoeft u niet in een gloednieuwe auto te rijden? Dan kan het leasen van een occasion voor u de ideale uitkomst zijn. Tegenwoordig zijn auto’s van steeds betere kwaliteit, waardoor u gemakkelijk comfortabel in een auto van een aantal jaren oud kunt rijden. Op dat moment is een groot gedeelte van de afschrijving van de auto al gedaan, soms tot wel 50%, waardoor het maandbedrag flink lager uitvalt. Dit scheelt u enorm in de kosten. Als u bovendien kiest voor een occasion die op een juiste manier is onderhouden, kunt u nog vele jaren rijplezier aan het voertuig beleven.

Voordeling een occasion leasen bij Auto Nol Lease

Bent u op zoek naar een occasion die u wilt leasen? Dan helpen onze deskundige medewerkers u graag bij het vinden van de occasion en de leasevorm die het beste bij u en uw situatie aansluiten. De auto’s van Auto Nol Lease hebben een goede prijs- en kwaliteitsverhouding, waardoor u bij ons altijd voordelig uitkomt. U kunt ons aanbod alvast online bekijken, maar wij raden u altijd aan om ook een bezoek aan onze showroom in Nijkerk te brengen, zodat wij u gedegen kunnen adviseren.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap