Financial lease weer in trek

16 mei 2019
Financial lease weer in trek | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Na de opmars van private lease, is financial lease nu ook weer in trek. Sowieso winnen leaseauto’s aan populariteit op de Nederlandse snelwegen. In 2018 zijn er bijvoorbeeld in totaal 443.812 nieuwe auto’s verkocht, waarvan er maar liefst 217.701 leaseauto’s waren. De leaseauto’s hebben dus een aandeel van 49% onder de nieuw verkochte Nederlandse auto’s. In 2017 betrof het aandeel nieuwe leaseauto’s van het totaal aan verkochte nieuwe auto’s nog 42.8%. We zien dus een duidelijke stijging in het aantal leaseauto’s. De verwachting is bovendien dat deze groei van leaseauto’s doorzet in 2019.

Financial lease heeft een groot aandeel in deze groei. Bij deze vorm van leasen bent u direct eigenaar van de auto. De auto kan daardoor als bedrijfsmiddel op de balans van een bedrijf worden opgenomen, waardoor er bijvoorbeeld investeringsaftrek mogelijk is. Dit is vooral voor ZZP’ers en MKB’ers interessant.

Jonge occasions populair bij ZZP’ers

Niet alleen nieuwe auto’s zijn populair om aan te schaffen op basis van een financial lease, ook jonge occasions zijn steeds meer in trek om op basis van lease te rijden. Vooral bij ZZP’ers zijn occasions populair als leaseauto. Maar ook steeds meer MKB’ers zijn hierin geïnteresseerd. De afschrijving ligt bij deze auto’s een stuk lager dan bij een vergelijkbare nieuwe auto. Daarnaast is de aanschafprijs lager en daarmee ook de BTW. De BTW kunt u pas later terugvorderen bij de Belastingdienst, dus is het aantrekkelijk als deze laag is, zodat u zo min mogelijk hoeft voor te schieten. Omdat jonge occasions vaak over de nieuwste snufjes op het gebied van autotechniek beschikken, hoeft u het voor het comfort bovendien niet te laten.

Populaire auto’s om te leasen

De top-drie van meest gereden leaseauto’s wordt gedomineerd door respectievelijk Volkswagen, Renault en Opel. Daaropvolgend zijn Peugeot, Skoda, Kia en Toyota te vinden. Daarna zien we in het rijtje BMW en Audi staan. Vooral Volkswagen springt eruit qua cijfers met ruim 32.000 stuks ten opzichte van de nummer twee op de lijst met ongeveer 18.700 auto’s. Opvallend is, dat de eerste zeven plekken niet bezet worden door premium merken uit het hogere segment zoals bijvoorbeeld BMW en Mercedes-Benz. Dit beeld komt overeen met de cijfers met betrekking tot het aantal verkochte nieuwe auto’s in 2018.

Financial lease bij Auto Nol Lease

Bij Auto Nol Lease helpen wij u graag met het leasen van een voordelige occasion. Dit is bij ons uiteraard ook mogelijk op basis van financial lease. Al onze auto’s hebben een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding en het leasebedrag ligt bovendien een stuk lager dan bij een vergelijkbare nieuwe auto. Kijk eens rustig rond op onze website of kom langs in onze showroom in Nijkerk. We helpen u graag persoonlijk bij het realiseren van uw mobiliteitswensen.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap