Hoe de leasemarkt snel verandert

30 januari 2019
Hoe de leasemarkt snel verandert | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Ons leven staat steeds vaker in het teken van flexibiliteit en personalisatie, iets wat ook terug te zien is in de leasemarkt. Werknemers zien soms van een leaseauto af in ruil voor een mobiliteitsbudget of bedrijven bieden medewerkers de mogelijkheid om gebruik te maken van een gedeelde pool aan leaseauto’s. Deze en andere ontwikkelingen zullen we in deze blog met u doornemen.

1. Flexibiliteit

Jongere generaties zijn flexibel, maar verlangen dit bijvoorbeeld ook van hun werkgever. Dit betekent ook dat lang niet iedereen zit te wachten op de traditionele leaseauto als secundaire arbeidsvoorwaarde. Daardoor zien wij steeds vaker dat werkgevers hun werknemers een mobiliteitsbudget bieden, waarmee de werknemer vervolgens zelf kan bepalen hoe het vervoer geregeld wordt. Van dit geld kan bijvoorbeeld alsnog in een leaseauto worden gereden, maar bijvoorbeeld ook de eigen auto gebruikt worden, het OV gebruikt worden of met de fiets gereisd worden. Zelfs een combinatie van hiervoor genoemde vervoersmiddelen wordt op deze manier mogelijk.

2. Fiscale voordelen bepalen het wagenpark

De populariteit van bepaalde leaseauto’s fluctueert sterk op basis van de fiscale regelgeving van de Nederlandse overheid. Zo is de populariteit van plug-in hybrides helemaal over, terwijl volledig elektrische auto’s juist populair zijn omdat ze hun fiscale voordelen hebben behouden. De verwachting is dat dit beeld voorlopig zo blijft.

3. Elektrische modellen

Zoals we al aangaven zijn de elektrische modellen populair onder leaserijders, aangezien deze auto’s een gunstige bijtelling van 4 procent hebben, tegenover de 22 procent voor de rest van het wagenpark. Er zijn bovendien steeds minder redenen te bedenken om niet elektrisch te rijden. De infrastructuur voor wat betreft laadpalen wordt steeds beter en ook de elektrische auto’s zelf zijn in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Het elektrische wagenpark zal daardoor in de komende jaren alleen maar verder groeien.

4. Niet meer anoniem rijden

De laatste trend is dat steeds meer werkgevers hun wagenpark uitrusten met oplossingen die registreren hoe er met de auto gereden wordt. Dit is niet alleen handig voor de rittenadministratie, maar kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om veilig en zuinig rijden te stimuleren. Wij verwachten dat het steeds zeldzamer wordt dat iemand ‘anoniem’ in een leaseauto rond kan rijden.

Uw auto leasen bij Auto Nol Lease

Heeft u een mobiliteitsbudget van uw baas gekregen of bent u als werkgever op zoek naar een goedkopere optie dan het leasen van en een nieuwe auto via een grote leasemaatschappij? Dan kunt u bij Auto Nol Lease gemakkelijk een occasion leasen. Onze auto’s zijn van uitstekende kwaliteit, alleen ligt het maandbedrag een stuk lager dan bij een vergelijkbare nieuwe auto. Kijk rustig rond op onze website of kom eens langs in onze showroom en ervaar het zelf.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap