Kleine leaseauto in prijs gestegen

26 augustus 2016
Kleine leaseauto in prijs gestegen | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Het leasen van een auto wordt steeds gebruikelijker dankzij de opkomst van verschillende leasevormen en de opkomst van particulier leasen. Opvallend is dat de leaseprijs van kleine leaseauto’s, voornamelijk auto’s in het A-segment, aanzienlijk hoger is geworden dan vijf jaar geleden. Daarentegen is juist de prijs van grotere auto’s weer gedaald.

Kleine leaseauto

Zoals eerder genoemd is de leaseprijs van kleine A-segment modellen flink gestegen. Hierbij kun je denken aan modellen zoals de Volkswagen Up, Fiat 500 en Peugeot 107. De gemiddelde leaseprijs van dit soort modellen is in vijf jaar tijd gemiddeld gestegen met 18,6%, dit betreft de operationele leaseprijzen zonder brandstofvoorschot. Naast de A-segment auto’s zijn ook de B-segment auto’s zoals een Ford Fiësta en Toyota Yaris relatief sterk in prijs gestegen. Auto’s uit het B-segment zijn gemiddeld 7,1% duurder geworden. De stijging in de leaseprijzen zijn voornamelijk te wijden aan veranderende regelgeving omtrent CO2-grenzen, waardoor interessante kortingen kwamen te vervallen.

Overige segmenten en factoren

Andere segmenten, zoals het C- en D-segment laten juist een positieve trend zien in de leaseprijzen. Deze segmenten lieten een daling zien van respectievelijk 0,1 en 3,1 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. Voornamelijk de E-segment modellen zoals de Audi A6 en BMW 5-serie laten een positieve ontwikkeling zien, de leaseprijzen van deze modellen zijn gemiddeld met 6,1% gedaald.

Auto leasen bij Auto Nol

Bij Auto Nol Lease kunt u terecht voor het leasen van een occasion. Wij hebben een groot aanbod van jonge betrouwbare occasions. Bij ons vindt u modellen uit alle mogelijke segmenten, tegen aantrekkelijke leaseprijzen. Gebruik onze financial lease calculator om uw prijs te berekenen! Heeft u vragen over één van onze occasions? Neem dan gerust contact met ons op!

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap