Lease-trend: elektrische leaseauto

12 februari 2018
Lease-trend: elektrische leaseauto | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 68 procent van de ondervraagde zakelijke leaserijders overweegt om voor een elektrische auto te kiezen op het moment dat zij toe zijn aan een nieuwe leaseauto. Dit is opvallend, aangezien het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland nog relatief laag ligt.
 
Van de leaserijders die op dit moment al volledig elektrisch of hybride rijden overweegt zelfs 79 procent om bij een volgende auto volledig elektrisch te gaan rijden. Over het algemeen wordt deels- of volledig elektrisch rijden hoog gewaardeerd. Ondervraagde bestuurders van dit type auto’s geven de rijervaring gemiddeld een 8,8.

Steeds meer bezwaren voor elektrische leaseauto weggenomen

Wanneer zakelijke rijders wordt gevraagd waarom ze niet voor een elektrische auto kiezen, dan komen zij steevast met dezelfde argumenten op de proppen. Het gaat dan vooral om de beperkte actieradius en een gebrek aan laadpalen. Inmiddels is hier echter hard aan gewerkt. De nieuwste elektrische auto’s hebben bijvoorbeeld een actieradius van om en nabij de 200 kilometer, terwijl er in Nederland inmiddels tienduizenden laadmogelijkheden zijn. De keuze voor een elektrische leaseauto wordt u dus steeds makkelijker gemaakt.

Financiële prikkels voor het zakelijk rijden van een elektrische auto

Daarnaast kan het zakelijk rijden van een elektrische auto ook nog eens voordelig uitvallen in financieel opzicht. Zo ligt de bijtelling in het geval van lease nog altijd laag op 4 procent, terwijl voor overige voertuigen een tarief van 22 procent geldt. Schaft u in plaats daarvan een elektrische auto aan op naam van uw onderneming, dan betaalt u geen BPM én geen motorrijtuigenbelasting.

Een voordelige leaseauto rijden via Auto Nol Lease

Bij Auto Nol Lease kunt u terecht voor het leasen van een occasion. Onze auto’s zijn over het algemeen enkele jaren oud en zijn prima onderhouden. Doordat deze auto’s reeds gedeeltelijk zijn afgeschreven, heeft dit een positieve invloed op de hoogte van uw maandelijkse leasebedrag. Onze leasespecialisten denken graag met u mee om u een passende auto en financiering te adviseren op basis van uw mobiliteitsbehoefte. In onze voorraad zult u bovendien ook steeds vaker elektrische auto’s aantreffen.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2022 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap