Leasemarkt gelooft in elektrische auto

8 maart 2019
Leasemarkt gelooft in elektrische auto | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Het aantal leaseauto’s op de Nederlandse wegen is in de afgelopen jaren flink toegenomen en dat is een goed teken voor de elektrische auto. Doordat elektrisch aangedreven auto’s vaak een hogere aanschafprijs hebben ten opzichte van auto’s met een andere aandrijving, gepaard met onderhoudskosten die flink lager liggen ten opzichte van auto’s met een andere aandrijving, zijn de auto’s een ideale kandidaat om te rijden tegen vaste maandelijkse kosten. Leasemaatschappijen investeren daarom massaal in de elektrificatie van hun vloot.

500 miljoen euro voor elektrische auto’s

Een voorbeeld is autoleasemaatschappij LeasePlan, welke recentelijk 500 miljoen euro bij investeerders heeft opgehaald om te investeren in de elektrificatie van haar vloot. De leasemaatschappij verwacht namelijk dat de toegenomen populariteit van het leasen van een auto, een positief effect zal hebben op het aantal elektrische auto’s dat in de toekomst geleaset zal worden. Een teken aan de wand is de enorme toename van het aantal private leasecontracten, dat in vijf jaar tijd is gestegen van 8.500 naar 150.000.

Verschuiving van autobezit naar autogebruik

Voor een steeds groter wordende groep Nederlanders is het namelijk niet langer belangrijk \ in wat voor auto ze rijden, maar is het belangrijker dat er altijd een auto voor ze beschikbaar is, tegen een vaste (lage) prijs per maand. De hoge aanschafprijs van een elektrische auto doet er op dat moment een stuk minder toe, aangezien de totale gebruikskosten een stuk lager zullen liggen. Hierdoor is de leasemarkt de ultieme kandidaat om het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen te laten stijgen.

Een elektrische occasion leasen bij Auto Nol Lease

Heeft u op dit moment interesse in een elektrische leaseauto? Maar staat de lange levertijd van deze auto’s u bijvoorbeeld tegen? Dan kunt u bij Auto Nol Lease terecht om een elektrisch aangedreven occasion te leasen. Wij hebben namelijk regelmatig hybride- en volledig elektrische occasions in ons assortiment, welke tegen aantrekkelijke tarieven geleaset kunnen worden. We nodigen u van harte uit om een kijkje in ons online aanbod te nemen of om langs te komen in onze showroom in Nijkerk.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap