Leaserijders niet happig op delen data

25 januari 2018
Leaserijders niet happig op delen data | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Uit onderzoek van leasemaatschappij ALD Automotive, blijkt dat slechts 33 procent van alle ondervraagde leaserijders zonder meer bereid is om data zoals voertuiginformatie en rijgedrag te delen met hun leasemaatschappij. Dergelijke data zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om leasebedragen aan te passen op basis van het rijgedrag van de automobilist. Sommige verzekeraars maken al gebruik van dergelijke constructies, om zo veilig rijgedrag te belonen met een lagere premie.

Redenen om informatie te delen met leasemaatschappij

Veel leaserijders geven aan dat zij geen data willen delen, aangezien enkel hun leasemaatschappij en hun werkgever hier baat bij hebben. Op basis van zuinig en rustig rijgedrag zou bijvoorbeeld een korting op het leasegedrag geboden kunnen worden. Dit, aangezien auto’s die altijd netjes gebruikt worden minder onderhoud nodig hebben en hun waarde beter behouden. Dit is gunstig voor leasemaatschappijen, die immers gebaat zijn bij leaseauto’s met een zo hoog mogelijke restwaarde.

Wanneer er incentives geboden worden, is al gauw een groter percentage van de ondervraagde leaserijders geïnteresseerd in het delen van data. Zo stijgt het percentage naar 52 procent wanneer er een financiële prikkel geboden zou worden. Ook het verkrijgen van actueel reisadvies in ruil voor het delen van data zorgt voor een hogere bereidheid om data te delen. In dit geval stijgt het percentage naar 47 procent.

Data delen bij private leaserijders geen probleem

Uit het onderzoek blijkt verder dat leaserijders die een auto leasen op basis van private lease, geen enkel probleem hebben met het delen van data met hun leasemaatschappij. De private leaserijder voelt immers gelijk de financiële prikkel in de vorm van een lager leasetarief. De verwachting is dat grote leasemaatschappijen in de komende jaren met extra’s zullen komen voor leaserijders die bereid zijn om data te delen.

Auto Nol Lease: uw persoonlijke leasepartner

Wanneer u een auto leaset via Auto Nol Lease, dan hoeft u niet bang te zijn dat u wordt gevraagd om data met betrekking tot uw rijgedrag met ons te delen. Bij ons staan uw wensen centraal en niet uw rijgedrag. Wij doen er alles aan om u een passend aanbod te doen en dat merkt u aan onze persoonlijke benadering. Bekijk ons huidige aanbod lease occasions gemakkelijk online.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2022 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap