Nieuwe kentekenreeks van kracht

31 maart 2015
Nieuwe kentekenreeks van kracht | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

De bekende geel met zwarte nummerplaten, die te vinden zijn op Nederlandse auto’s, gaan wederom op de schop. Op 30 maart 2015 is een nieuwe reeks kentekens van kracht gegaan, beginnend met kenteken GB-001-B. De nieuwe volgorde van letters en cijfers zorgt ervoor dat er maar liefst 2,8 miljoen nieuwe combinaties mogelijk zijn. De RDW schat dat de nieuwe combinaties ongeveer vijf jaar mee zullen gaan. Wanneer er geen combinaties meer mogelijk zijn zal er worden overgegaan op G-001-BB. De vorige combinatie ging niet zo lang mee doordat er weinig verschillende letters zijn gebruikt.

Waarvoor dient een kenteken?

In Nederland zijn kentekenplaten onlosmakelijk verbonden aan een auto. Dit houdt in dat het niet mogelijk is om van nummerplaat te wisselen. Vind je de kentekenplaat niet mooi? Dan heb je pech gehad. Doordat een kenteken voor altijd verbonden is aan een auto kun je altijd de herkomst en de leeftijd achterhalen. Ook is het makkelijker te zien of een auto is geïmporteerd auto het buitenland. Je zou een kenteken dus kunnen zien als een paspoort voor je auto! In onze buurlanden is dit anders geregeld, hier kan een nummerplaat ook worden geregistreerd op naam van een persoon. Volgens experts is dit systeem echter minder waterdicht en kan er makkelijker mee gefraudeerd worden.

Nieuw kenteken GB-001-B

Wellicht vraagt u zich af waarom de nieuwe combinatie begint met GB. Dit komt omdat de A voor Koninklijke auto’s dient, de B wordt gebruikt voor bedrijfsauto’s, de C voor diplomaten wordt gebruikt en de D,E en F voor bromfietsen. Wanneer de combinaties rondom de nieuwe kentekenplaten op zijn zal er worden overgegaan op G-001-BB, één letter aan het begin en twee letters aan het eind. Het nieuwe kenteken moet ongeveer vijf jaar mee gaan, de vorige combinatie had echter een korter bestaan. Dit, omdat hier alleen de beginletters K, S, T, X en Z zijn gebruikt door de RDW.

Jonge lease occasions bij Auto Nol Lease

Het zal nog even duren voordat de nieuwe kentekenplaat ook bij lease occasions beschikbaar is, maar tot die tijd biedt Auto Nol u een groot aanbod aan jonge lease occasions! Bij ons bent u verzekert van een lage en eerlijke prijs! Laat u verassen door ons ruime aanbod aan lease occasions! We zien u graag in onze autoshowroom in Nijkerk.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap