Occasion lease fiscaal aantrekkelijk voor u als ondernemer

29 juli 2019
Occasion lease fiscaal aantrekkelijk voor u als ondernemer | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Een nieuwe auto kopen is vaak een dure aangelegenheid. Daarom zijn occasions nu veel in trek. De ergste afschrijving heeft bij een occasion namelijk al plaatsgevonden en dat scheelt in de prijs! Doordat autofabrikanten gemiddeld om de zes jaar een nieuw model uitbrengen, zal een jong gebruikte auto van zo’n twee jaar oud u bovendien allerminst het gevoel geven dat u in een ‘oude’ auto rondrijdt. Bijkomend voordeel is dat kinderziektes en productiefouten op dat moment al verholpen zijn. Wist u trouwens dat het ook mogelijk is om een occasion te leasen? Daar vertellen wij u in dit artikel graag alles over!

Voordelen van occasion lease

Nieuwe auto’s schrijven vaak snel af, daarom is de afschrijving een belangrijke component van het maandbedrag wanneer u een auto wilt leasen. Als u een auto wilt leasen tegen een zo laag mogelijk maandbedrag, dan kan het lonen om geen nieuwe auto, maar een occasion te leasen. Afhankelijk van het segment, heeft een auto op dat moment namelijk tot wel 50% van de afschrijving achter de rug. Dit merkt u vervolgens aan de hoogte van het bedrag dat elke maand aan de leasemaatschappij betaald moet worden.

Leaset u een occasion op basis van financial lease, dan kunt u bovendien zelf bepalen wat de looptijd van het contract gaat zijn en of u een aanbetaling of slotsom wilt hanteren. Een financial leasecontract is al mogelijk vanaf 12 maanden en met een aanbetaling of slotsom heeft u de vrijheid om uw maandbedrag nog een stukje verder te verlagen. En indien u een auto heeft die u wilt inruilen, dan kan dit mooi gebruikt worden als aanbetaling.

Voor ondernemers is een bijkomend voordeel dat u bij financial lease economisch eigenaar van de auto bent. U kunt het vervoersmiddel daarom op de balans van uw onderneming opvoeren en dat betekent dat u van investeringsaftrek en andere fiscale voordelen kunt genieten.

Het laatste voordeel, is dat u bij het leasen van een tweedehands auto profiteert van een super korte levertijd. De auto’s zijn namelijk op voorraad en kunnen meestal binnen een week rijklaar gemaakt en afgeleverd worden. Een flink verschil met nieuwe auto’s die vaak op bestelling geproduceerd worden en waar een levertijd van enkele maanden eerder regel dan uitzondering is.

Een nadeel van occasion lease

Natuurlijk zijn er niet alleen voordelen aan het leasen van een occasion. Want er moet maar net een occasion tussen zitten die aan uw wensen en eisen voldoet. Waar u een nieuwe auto helemaal zelf samen kunt stellen van de kleur tot en met de opties, is dit bij een tweedehands auto niet het geval. Toch is het verschil in keuzevrijheid in de praktijk meestal kleiner dan u vooraf zou denken. Leasemaatschappijen adverteren namelijk vaak met prijzen die gebaseerd zijn op voordeelmodellen en daardoor is het ook bij nieuwe auto’s niet altijd mogelijk om zaken als de kleur, bekleding en velgen zelf uit te kiezen.

Occasion lease bij Auto Nol

Bij Auto Nol Lease heeft u een ruime keuze als het om een leasen van een occasion gaat. Wij kunnen u altijd een voordelige leaseprijs bieden en hebben een groot aanbod met representatieve en keurig onderhouden occasions voor u klaarstaan. Kijk gerust eens rond op onze website of kom langs in onze showroom in Nijkerk. We helpen u graag persoonlijk verder.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2023 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap