Occasions lang op het internet

19 januari 2016
Occasions lang op het internet | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

In Nederland staan occasions van autodealers en consumenten relatief lang op het internet, voornamelijk wanneer er gekeken wordt naar andere Europese landen. In Nederland staat een occasion gemiddeld 3,3 maanden op een internetportaal, daarentegen staat een occasion in andere Europese landen vaak niet langer dan 2,5 maanden online. Occasions worden vrijwel altijd op internet aangeboden, dit om de verkoop van de occasion te versnellen. Gezien het aantal portalen en de hoge internetdichtheid in Nederland zijn het opmerkelijke resultaten te noemen.

internetverkopen

De grote Nederlandse internetportalen bevatten gezamenlijk 1,4 miljoen occasion advertenties, met ongeveer een half miljoen unieke auto’s. Voornamelijk autobedrijven en occasiondealers bieden hun occasions op meerdere online portalen aan. Door de occasions op meerdere portalen aan te bieden worden de occasions in het algemeen sneller verkocht, echter kost het ook meer geld. Gebleken is dat de gemiddelde Nederlandse occasion advertentie 3,3 maanden online staat.

Europese occasion advertenties

Het onderzoek naar de tijd hoelang een occasion online staat is ook uitgevoerd in andere Europese landen. Hierbij zijn de 5 grootste autolanden plus België en Oostenrijk gemeten. Er zijn grote verschillen aan te wijzen tussen Europese landen. In Frankrijk staat een gemiddelde occasion slechts anderhalve maand online en in Verenigd Koninkrijk 1,7 maanden. Hiernavolgend zijn Oostenrijk, België en Spanje, waar een occasion gemiddeld 2,1 maanden online staat. De enige landen die in de buurt komen van Nederlandse tijden zijn Italië (2,5 maanden) en Duitsland (2,6 maanden).

Occasions Auto Nol

De occasions van Auto Nol zijn allen te bekijken op de website en op online portalen. Vrijwel al onze occasions zijn zowel beschikbaar voor financial lease als shortlease. Kies een leasevorm die past bij uw situatie! Wij adviseren u graag bij het kiezen van een goede lease occasion. Wij ontvangen u graag als gast in onze autoshowroom te Nijkerk!

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap