Opmars leaseauto’s niet te stoppen

14 mei 2018
Opmars leaseauto’s niet te stoppen | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

De Nederlandse markt voor leaseauto’s blijft maar groeien. In slechts twaalf maanden tijd zagen de leden van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen hun vloot toenemen met gemiddeld negen procent. Bij deze vereniging is 91 procent van alle in Nederland opererende autoleasebedrijven aangesloten en op dit moment zijn deze bedrijven tezamen goed voor 860.000 Nederlandse leaseauto’s.

Auto zowel zakelijk als privé vaker geleaset

De toename van het aantal leaseauto’s op de Nederlandse wegen is tweeledig, want zowel de zakelijke- als de particuliere markt groeit gestaag door. Hoewel de markt voor private lease op dit moment wel het sterkst stijgt. Reden er in 2013 nog maar 8.500 private leaseauto’s rond in Nederland, zijn dit er op dit moment al meer dan 100.000. De populariteit van private lease is voornamelijk te danken aan het feit dat het concept zorgeloos autorijden biedt, zonder grote eenmalige uitgave.

Populariteit leaseauto vergroot markt occasions

In de beginjaren werden vooral kleinere auto’s geleaset op basis van private lease, maar nu begint het concept ook aan te slaan bij de wat oudere automobilist, die behoefte heeft aan een grotere en duurdere auto. Na afloop van de private leasecontracten komt dit de diversiteit van het aanbod Nederlandse occasions ten goede. Dit aanbod werd vroeger namelijk vooral aangevuld met dieselauto’s uit de zakelijke lease, waardoor er een grote mismatch tussen vraag en aanbod van Nederlandse occasions is ontstaan.

Auto Nol: uw leasespecialist

Auto Nol Lease is de specialist als het om het leasen van een voordelige tweedehands auto gaat. Onze leaseadviseurs gaan graag met u om de tafel om te bekijken welke mogelijkheden er zijn en wat voor uw situatie de gunstigste vorm van autobezit is. Wij bieden diverse leasevormen aan en werken samen met verschillende financieringsmaatschappijen. Op deze manier kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Bekijk ons huidige aanbod gemakkelijk op onze website.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2022 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap