Populariteit van private lease neemt toe

2 januari 2019
Populariteit van private lease neemt toe | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Leasen is al jarenlang populair bij zakelijke rijders, maar sinds 2 jaar is ook een andere vorm van auto leasen populariteit aan het winnen: private lease. Hierbij rijden particulieren op basis van een leasecontract, waarbij zaken zoals onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting en vaak ook pechhulp door de leasemaatschappij verzorgd worden.

Private lease cijfers 2017

In 2016 reden er nog maar 64.000 particulieren in een leaseauto, maar het jaar erna waren dit er al 103.000. Een aanzienlijk aantal, aangezien er in totaal 860.000 leaseauto’s in Nederland rondrijden. Private lease speelt dus een steeds belangrijkere rol voor leasemaatschappijen. De cijfers voor 2018 zijn nog niet bekend, maar de kans is groot dat de groeiende trend doorzet. De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) stelt dat vooral ouderen de voordelen van private lease gaan inzien en constateert bovendien dat de populariteit van het leasen van duurdere modellen stijgt.

Voordelen voor verschillende groepen consumenten

Er is een belangrijke reden dat ouderen kiezen voor private lease. Deze manier van leasen heeft namelijk een grote ontzorg-factor. Iedere maand wordt er een vast bedrag betaald voor de auto en verder hoeven zij zich nergens zorgen over te maken. De populariteit van private lease is ook onder grote gezinnen aan het stijgen. Bij deze gezinnen speelt vaak de aanschafprijs een grote rol in de keuze voor private lease. In dit geval hoeft er namelijk geen groot bedrag opzij gezet te worden om de auto te kunnen aanschaffen en kan er meteen genoten worden van het rijden in een nieuwe auto.

Voordelen voor leasemaatschappijen

Leasemaatschappijen kunnen leasecontracten op dit moment bovendien voordelig aanbieden, wat onder andere door de lage rentestand komt. Daarnaast krijgen dealers bonussen van importeurs als zij bepaalde aantallen van verkochte auto’s halen. Private lease kan dealers helpen bij het behalen van deze doelen. Daarnaast is het voor dealers gunstig om de leaseauto’s zelf in onderhoud te hebben, zodat ze minder snel last hebben van onderbezetting in hun garage. Als laatste blijft er natuurlijk contact met de klant wat de kans verhoogt dat zij na het leasecontract een nieuwe auto bij de garage kopen.

Leasen bij Auto Nol Lease

Bij Auto Nol Lease kunt u terecht voor een groot aanbod aan lease occasions. Het leasen van een tweedehands auto is namelijk voordeliger dan het leasen van een nieuwe auto. Bij ons kunt u gemakkelijk een auto leasen zonder hier te veel voor te betalen. Auto Nol Lease staat bekend om de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding van haar aanbod. Bekijk ons aanbod gemakkelijk op onze website of kom langs in onze showroom in Nijkerk.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2023 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap