Private lease stijgt verder

25 april 2017
Private lease stijgt verder | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

De markt voor private lease wordt steeds serieuzer. Procentueel gezien maakt private lease op dit moment namelijk ongeveer 10 procent uit van het totaal aantal personenauto’s wat in Nederland wordt geleaset. Dit blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen. Volgens de VNA nemen Nederlanders steeds vaker private lease mee in hun overweging bij de keuze voor een nieuwe auto. De consument kiest bovendien vaker voor een compleet uitgeruste auto in plaats van een automodel, dit wordt gereflecteerd in het gemiddelde maandbedrag wat in een jaar tijd is toegenomen.

Hoger maandbedrag en langere looptijd

Ten opzichte van 2015 zijn er in het jaar 2016 zo’n 78 procent meer private leasecontracten afgesloten. Dit onderschrijft de toenemende populariteit van private lease. Bovendien is er een verschuiving te zien naar contracten van langer dan drie jaar en kiezen consumenten steeds vaker voor een hoger maandbedrag. Volgens de VNA komt dit omdat consumenten kritischer kijken naar het verwachte gebruik van de auto, in plaats van blind voor de goedkoopste optie te kiezen. De vereniging stelt dat er in de afgelopen jaren bovendien veel is verbeterd op het gebied van voorlichting en dat dit consumenten helpt om beter een weloverwogen keuze te maken.

Oudere bestuurder kiest vaker voor private lease

Tot slot is er ook een verschuiving te zien op het gebied van de gemiddelde leeftijd van private leaserijders. De grootste leeftijdsgroep die voor private lease kiest blijft de leeftijdsgroep tussen de 46 en 55 jaar. Bij de jongeren tussen de 18 en 45 jaar is het aandeel private leasecontracten echter afgenomen, terwijl dit bij de ouderen vanaf 56 jaar juist is toegenomen. Volgens de VNA kan private lease voor ouderen een uitstekende vorm van autorijden zijn, aangezien er bij overlijden of in het geval van afkeuring geen auto verkocht hoeft te worden. Daarnaast hoeven ouderen bij private lease hun spaargeld niet aan te spreken om de eenmalige kosten te dekken die komen kijken bij de aanschaf van een auto.

Private lease ook mogelijk bij occasions

Auto Nol Lease uit Nijkerk volgt de private lease trend op de voet. Om te voldoen aan de vraag van onze klanten, is het bij ons nu ook mogelijk om een occasion te leasen op basis van private lease. Wij hebben hiervoor een aanbod met speciaal geselecteerde occasions beschikbaar. U kunt via onze website gemakkelijk zelf berekenen waar uw maandbedrag op uit zou komen op basis van de occasion, de looptijd en het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2020 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap