RAI Vereniging en BOVAG pleiten voor aanpassing BPM

15 november 2018
RAI Vereniging en BOVAG pleiten voor aanpassing BPM | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Twee organisaties uit de mobiliteitsbranche, BOVAG en RAI, hebben een brandbrief naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin pleiten zij voor het aanpassen van de BPM-tabellen, omdat automobilisten op dit moment meer BPM betalen bij de aanschaf van een nieuwe auto dankzij de WLTP-meetmethode. Door deze nieuwe testmethode valt de CO2-uitstoot van veel nieuwe auto’s namelijk hoger uit dan voorheen, wat leidt tot een hoger BPM-bedrag. BOVAG en RAI vinden dat de consument hier niet de dupe van mag worden.

Toezegging niet nageleefd

Voordat de WLTP-methode werd ingevoerd was door toenmalig staatssecretaris Wiebes toegezegd dat de nieuwe testmethode niet zou moeten leiden tot meer BPM-opbrengsten. BOVAG en RAI stellen echter dat alle populaire nieuwe auto’s van dit moment gemiddeld genomen duurder zijn geworden door de WLTP. Zij vrezen dat de koopkracht van consumenten hierdoor achteruitgaat en dat de autobranche hier uiteindelijk onder zal lijden. De huidige staatsecretaris van Financiën, Menno Snel, is echter niet van plan om de BPM-tabellen aan te passen. Vandaar dat er nu een brandbrief aan de Tweede Kamer wordt verstuurd.

Kamervragen over BPM

Inmiddels hebben verschillende Kamerleden vragen gesteld over het punt dat RAI en BOVAG samen maken. De staatssecretaris bestrijdt echter dat nieuwe auto’s gemiddeld duurder zijn geworden dankzij de WLTP en stelt dat de prijsstijgingen te wijten zijn aan automodellen die afwijken van hun voorganger op het gebied van gewicht en vermogen. Hierdoor zouden deze auto’s meer schadelijke stoffen uitstoten dan hun voorganger. BOVAG en RAI leggen zich echter niet neer bij deze uitleg.

Occasion leasen altijd voordelig

Wanneer u op zoek bent naar een voordelige auto, dan is het leasen van een tweedehands auto altijd een interessante optie. Door de auto te leasen behoudt u namelijk uw liquiditeit en door voor een tweedehands auto te kiezen heeft u op dit moment bovendien niets te maken met gestegen verkoopprijzen door de WLTP. Auto Nol Lease heeft op ieder moment een interessant aanbod leaseoccasions voor u klaarstaan. U kunt deze auto’s gemakkelijk online bekijken op onze website of in onze showroom in Nijkerk.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2022 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap