Redenen voor het verstrekken van een leaseauto

5 januari 2018
Redenen voor het verstrekken van een leaseauto | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Een auto van de zaak is voor sommige werkgevers een manier om makkelijker personeel aan te trekken in een krappe arbeidsmarkt. Het wordt namelijk door veel mensen gezien als een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. Daarnaast kan het ook nog eens voordelig uitpakken als uw medewerkers veel kilometers maken voor hun functie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor werknemers met een buitendienstfunctie of werknemers die op meerdere vestigingen werken. In dit artikel bespreken wij een aantal factoren die meewegen in de keuze voor een leaseauto van de zaak.

De kosten van bedrijfsmobiliteit

Een van de belangrijkste redenen voor het al dan niet verstrekken van een leaseauto zijn de kosten die ermee gepaard gaan. Wanneer uw werknemers om zakelijke redenen veel op pad zijn, dan kunt u een vergoeding verstrekken wanneer zij hier hun privéauto voor gebruiken. Echter, hoe meer kilometers er gemaakt worden, hoe gunstiger het wordt om in plaats hiervan een auto van de zaak te verstrekken. Het is verstandig om dit goed na te rekenen.

De representativiteit van uw medewerkers

Maar niet alleen de kosten van bedrijfsmobiliteit zijn een belangrijke reden om uw medewerkers al dan niet leaseauto’s te verstrekken. Bezoeken uw medewerkers klanten, dan is de uitstraling van hun vervoersmiddel vaak een belangrijk onderdeel van het ‘visitekaartje’ van uw bedrijf. Door uw medewerkers een auto van de zaak te verstrekken kunt u hier invloed op uitoefenen. Zo kunt u de leaseauto’s van uw buitendienstmedewerkers bijvoorbeeld laten bestikkeren met uw logo en contactinformatie.

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde

Tot slot is een auto van de zaak, waar ook privé mee gereden mag worden, vaak een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. Hiermee kunt u het arbeidsvoorwaardepakket aantrekkelijker maken, zonder dat u meteen meer loon hoeft te betalen. Wanneer uw medewerkers de auto toch al nodig hebben voor hun functie, dan zijn de extra kosten voor u beperkt.

Een leaseoccasion voor uw medewerkers

Bent u op zoek naar een kostenefficiënte oplossing voor uw bedrijfsmobiliteit? Dan kunt u overwegen om jonge occasions te leasen. Deze auto’s zijn beschikbaar voor een significant lager maandbedrag dan nieuwe auto’s, terwijl de betrouwbaarheid uitstekend is. Auto Nol Lease is gespecialiseerd in het leasen van occasions. Bekijk snel ons huidige aanbod!

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2022 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap