Regels bijtelling gaan veranderen

14 oktober 2014
Regels bijtelling gaan veranderen | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Vanaf januari 2015 gaan de regels omtrent bijtelling voor zakelijke lease auto’s veranderen. Omdat de maximale uitstoot in de bijtellingsklasses is verhoogd, zal een aantal lease auto’s vanaf die datum geen 14% bijtelling meer hebben, maar 20%. De auto’s met 14% bijtelling die vóór januari 2015 zijn gekocht, zullen deze bijtelling behouden. Deze modellen worden in de laatste maanden dan ook veel geleased. Dit maakt dat die specifieke auto’s schaars zijn. Niet alleen zakelijk leasen heeft vele voordelen, ook particulier leasen kan erg voordelig zijn ten opzichte van een occasion kopen.

Bijtelling

Bijtelling is het deel van de cataloguswaarde van de auto dat bij het inkomen opgeteld moet worden bij het berekenen van de te betalen belasting. Dit geldt wanneer de auto zakelijk geleased wordt, maar ook voor privédoeleinden wordt gebruikt. Als het aantal privékilometers per jaar minder is dan 500, hoeft er geen bijtelling betaald te worden. Als de auto meer dan 15 jaar oud is, wordt de dagwaarde van de auto gebruikt bij het berekenen van de bijtelling in plaats van de cataloguswaarde.

Goedkoop auto leasen

De verwachting is dat het volgend jaar vooral de kleinere auto’s zullen zijn die een lage bijtelling hebben. Momenteel zijn er binnen de bijtelling 5 verschillende categorieën. Het kabinet heeft besloten dat dit vanaf 2016 eenvoudiger moet worden. Hoe dit precies zal gebeuren, moet nog besloten worden.

Geen bijtelling

Leasen is niet alleen zakelijk zeer voordelig, ook particulier leasen heeft vele voordelen. Zo is deze manier van financiering zeer transparant, u weet namelijk precies wat de auto u per maand kost. De lage rente blijft gedurende de gehele looptijd gelijk. U kunt zelf de looptijd bepalen en eventueel een aanbetaling of een slotsom betalen. Het leasen van een occasion heeft ook nog eens het voordeel dat de afschrijvingskosten aanzienlijk lager zijn dan bij een nieuwe auto.

Auto leasen

Bij Auto Nol Lease kunt u de occasions zowel zakelijk leasen als privé leasen. Wilt u hulp bij uw keuze? Neem dan direct contact op met de specialisten van Auto Nol Lease.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2021 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap