Run op zuinige leaseauto

20 juli 2015
Run op zuinige leaseauto | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Op 1 januari 2016 gaan er weer nieuwe regels in met betrekking tot de bijtelling voor leaseauto’s. Vanaf dat moment zullen veel auto’s die nu nog in een gunstige bijtellingsklasse vallen, in een klasse met een hogere bijtelling gaan vallen. Op dit moment merken leasemaatschappijen daarom dat er extra veel vraag is naar nieuwe leaseauto’s in de 14% en 22% bijtellingsklasse. Door de drukte is de levertijd van populaire modellen inmiddels opgelopen tot meer dan drie maanden. Het advies van leasemaatschappijen is om een nieuwe leaseauto uiterlijk in augustus te bestellen, indien men gebruik wil maken van de huidige bijtellingsregels. Normaal gesproken wordt dan voorkomen dat de nieuwe leaseauto niet meer voor het ingaan van de nieuwe bijtellingsregels kan worden geleverd.

Bijtelling 2016

Volgend op de wijzigingen van 2015, zullen er ook op 1 januari 2016 weer wijzigingen in de bijtellingsregels worden doorgevoerd. De belangrijkste wijziging, is dat het aantal bijtellingsklassen zal worden teruggebracht van vijf naar vier. Daarnaast veranderen de bijbehorende percentages en zullen de grenswaarden wat betreft CO2-uitstoot worden aangepast. Zo zullen de bijtellingsklassen van 7%, 14% en 20% vanaf 1 januari niet meer bestaan. Hiervoor in de plaats komen een categorie met 15% bijtelling en een categorie met 21% bijtelling. Het kan daardoor zomaar zo zijn dat voor dezelfde leaseauto in 2016 maar liefst 170 euro meer bijtelling per maand wordt gerekend dan in 2015.

Populaire modellen auto lease

Door deze wijziging van de bijtellingsregels is er op dit moment een ware run gaande op zuinige leaseauto’s die in een gunstige bijtellingscategorie vallen. Zo kunnen Volvo en Mercedes inmiddels de levering van de XC90 plugin-hybrid en de C350 plugin-hybrid niet meer garanderen voor 2015. Daarnaast geldt voor de Renault Clio inmiddels dat deze alleen nog uit voorraad beschikbaar is en dat dit model dus niet meer op bestelling geleverd kan worden voor het einde van 2015. De meest bestelde nieuwe leaseauto’s van dit moment zijn de Peugeot 308SW, de Volkswagen Golf en de Renault Clio Estate.

Auto lease bij Auto Nol Lease

Naast de aanschaf van een zuinige nieuwe leaseauto die in een gunstige bijtellingscategorie valt, zijn er nog andere manieren om voordelig te leasen. Zo is het leasen van een jonge occasion een voordelig alternatief. Nieuwe auto’s schrijven namelijk relatief veel af in de eerste jaren na aanschaf, waardoor jonge occasions voor een zeer scherp maandbedrag geleaset kunnen worden. Daarnaast blijft de bijtelling van een leaseauto tot 5 jaar gelijk, nadat deze voor het eerst op kenteken is gezet. Hierdoor kunnen zuinige jonge occasions vaak nog een aantal jaar tegen een gunstige bijtelling gereden worden. Bij Auto Nol Lease kunt u een occasion leasen op basis van financial lease of shortlease, via onze website berekent u zelf eenvoudig uw maandbedrag. Heeft u een andere vraag? Vul dan ons online contactformulier in of bel ons op 033 – 246 55 17.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap