Tips om uw auto te beschermen tegen de vrieskou

21 januari 2019
Tips om uw auto te beschermen tegen de vrieskou | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

U heeft het vast al veel gelezen in het nieuws: de vrieskou komt eraan. Afgelopen weekend was het al koud, maar vandaag kunt u de winterse taferelen niet meer ontwijken. De wanten, sjaals en dikke donsjassen liggen waarschijnlijk al klaar, maar uw auto vraagt ook om de nodige winterse bescherming. Wij vertellen u hoe u dit het beste kunt aanpakken aan de hand van een aantal tips.

Gebruik uw handrem niet

Als u de handrem gebruikt na het inparkeren, heeft u kans dat deze met vrieskou vast gaat vriezen. Wanneer u weg wilt rijden, zult u vervolgens merken dat u de handrem er niet meer vanaf krijgt. U kunt dit gemakkelijk voorkomen, namelijk door geen handrem te gebruiken als het buiten onder nul is. Als alternatief kunt u de auto na het parkeren in de versnelling zetten, dit voorkomt namelijk ook dat de auto gaat rollen. Let er dan wel op dat u bij het starten van de motor, het koppelingspedaal intrapt. Anders kan de auto voor- of achteruitschieten.

Bescherm uw ruitenwissers en spiegels

Omdat vastzittende ruitenwissers en bevroren spiegels behoorlijk vervelend kunnen zijn, raden wij u aan om deze onderdelen van uw auto te beschermen. U kunt ze bijvoorbeeld ’s avonds inpakken met behulp van een oude sok of een zak. U zult merken dat uw ruitenwissers de volgende ochtend niet aan uw ruit geplakt zullen zitten en ook uw spiegels hoeft u niet van ijs te ontdoen op deze manier.

Voorkom vastgevroren portieren en sloten

Niets vervelender dan uw auto niet in kunnen omdat de deur niet open wil. In de winter komt dit vaak omdat het slot is vastgevroren of omdat de deurrubbers vastgevroren zitten. Met wat voorbereidend werk kunt u dit gemakkelijk voorkomen. Behandel de deurrubbers bijvoorbeeld met vaseline of talkpoeder, zodat ze niet aan elkaar vast kunnen vriezen. Het slot kunt u gemakkelijk behandelen met een vuilafstotende spray. Is onverhoopt toch uw slot dichtgevroren? Hou er dan een zakje warm water tegenaan en u zult merken dat het slot zo ontdooid is.

Ontlast uw accu

De accu van uw auto heeft het extra zwaar te verduren als het vriest buiten. Daarom is het verstandig om deze minder te belasten, zodat u zeker weet dat u de auto kunt starten. U doet dit door bijvoorbeeld het koppelingspedaal in te drukken als u de auto start en door lichten, verwarming, radio en ventilatie nog even uit te laten totdat de motor loopt. Op deze manier voorkomt u dat er in een keer veel stroom van de accu gevraagd wordt.

Winterse check bij Auto Nol

Benieuwd of uw (lease)auto klaar is voor het echte winterweer? Dan kunt u een wintercheck uit laten voeren bij Auto Nol. Onze technici controleren dan alle onderdelen die bij winters weer belangrijk zijn en eventuele adviespunten maken wij gelijk voor u inzichtelijk. Op deze manier weet u zeker dat u ook in de winter veilig de weg op kunt. U kunt gemakkelijk online een afspraak maken voor uw wintercheck, daarnaast kunt u ook altijd even bellen of langskomen aan onze balie.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap