Verschillende vormen van autolease

8 mei 2017
Verschillende vormen van autolease | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Wanneer u het geld voor de aanschaf van een nieuwe auto of occasion niet direct beschikbaar heeft, dan kunt u ervoor kiezen om de auto te leasen. In dat gevalt spreekt u met een leasemaatschappij af dat zij u een auto ter beschikking stellen gedurende een bepaalde periode. Gedurende deze periode blijft de auto juridisch eigendom van de leasemaatschappij en voor het gebruik van de auto betaalt u een vast bedrag per maand. Op het moment dat uw baas een leaseauto aan u beschikbaar stelt als onderdeel van uw arbeidsovereenkomst en u besluit deze auto ook voor privédoeleinden te gaan gebruiken, dan ziet de belastingdienst dit als loon en dient u een bepaald bedrag bij uw loon te tellen op het moment dat u belastingaangifte doet. Daarnaast zijn er verschillende vormen van leasing mogelijk die wij in dit artikel voor u op een rij zetten.

Financial lease auto

Traditioneel gezien was de meest populaire leasevorm bij het leasen van een auto financial lease. Bij deze leasevorm stelt de leasemaatschappij u een auto beschikbaar en betaalt u deze gedurende de looptijd af inclusief een rentecomponent. U regelt vervolgens zelf zaken als de verzekering, wegenbelasting en het onderhoud van de leaseauto. De auto is bij het ingaan van de overeenkomst direct economisch eigendom van degene die het leasecontract aangaat. Dit is vooral gunstig voor ondernemers die hierdoor in aanmerking komen voor investeringsaftrek, renteaftrek, teruggave van BTW en het mogen afschrijven van de auto. Na afloop van het financial leasecontract wordt u ook juridisch eigenaar van de auto, op dat moment is de auto volledig uw eigendom.

Private lease auto

Een hele andere vorm van een auto leasen is private lease. Op dat moment tekent u de overeenkomst altijd als privépersoon en hoeft u dus ook nooit bijtelling te betalen. U betaalt ook bij deze leasevorm een vast bedrag per maand, maar de leasemaatschappij blijft altijd eigenaar van de auto. Het leasebedrag bestaat in dit geval dan ook niet uit rente en aflossing maar in plaats daarvan uit afschrijving, onderhoudskosten, kosten voor verzekering, kosten voor wegenbelasting en een rentecomponent. Bij private lease hoeft u zelf enkel de benzine nog te betalen. Private lease wint aan populariteit, omdat dit een hele overzichtelijke vorm van autorijden is als het op de kosten aankomt.

Occasion lease van Auto Nol lease

Zowel financial lease als private lease zijn ook mogelijk als u een occasion wil leasen. Sterker nog, beide leasevormen zijn zelfs extra voordelig als u voor een occasion kiest in plaats van voor een nieuwe auto. Dit komt omdat nieuwe auto’s veel sterker afschrijven dan een occasion. Bij Auto Nol Lease bieden wij dan ook beide leasevormen aan. Welke leasevorm het meest voordelig is voor uw situatie, dat zoeken wij graag voor u uit. Neem bij interesse in een bepaalde auto daarom vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2020 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap