Vooral ouderen leasen privé

8 juni 2015
Vooral ouderen leasen privé | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Uit onderzoek blijkt dat voornamelijk klanten met een ‘hoge leeftijd’ een auto privé leasen, dit terwijl men verwachtte dat deze vorm van leasen voornamelijk populair zou zijn onder de jongeren. Niet alleen de leeftijd is hierin opvallend, ook is er vraag naar langdurige contracten in plaats van contracten met een korte periode. Daarnaast wil men ook het liefst in een ‘grote’ auto rijden uit het C-segment, denk hierbij aan SUV’s en MPV’s. Jongeren houden het liever bij een kleine zuinige occasion, welke vaak een stuk goedkoper zijn. Ook een proefrit blijkt erg belangrijk, hier wordt vaak de beslissing gemaakt of men de auto wil leasen of niet. bent u op zoek naar een privé lease auto, maar voor een lage prijs? Bekijk dan eens de lease occasions van Auto Nol Lease.

Welke mensen leasen privé?

Het blijkt dat voornamelijk mensen uit de leeftijdscategorie 36 t/m 65 een auto privé leasen. In deze groep zitten een groot aantal ZZP’ers en eigenaars van kleine MKB-bedrijven. Deze twee groepen vormen ruim 40% van de klanten die privé leasen. Wanneer zij een auto leasen wordt er vaak gekozen voor een contract van 48 maanden in plaats van 24 of 26 maanden, hierdoor wordt de maandelijkse prijs gedrukt.

Jongeren, oftewel young professionals, uit de randstad en omstreken kiezen voornamelijk voor een kleine zuinige auto. Hierbij wort vaak gekozen voor een zo kort mogelijk contract, zoals een shortlease contract, omdat men flexibel wil blijven.

Waarom kiest men voor privé leasen

De voornaamste reden waarom mensen privé leasen is gemak, ruim 44% van de respondenten geeft aan dat dit erg belangrijk is. Eenzelfde aantal personen geeft aan dat zij privé lease makkelijk budgetteerbaar vinden, aangezien je een vaste prijs per maand betaald. Verder geeft men geeft ook aan dat een proefrit erg belangrijk is. Een groot deel van het beslissingsproces vindt plaats tijdens de proefrit. Een auto die in eerste instantie erg mooi leek kan erg tegenvallen, maar uiteraard ook andersom.

Occasion leasen bij Auto Nol Lease

Wilt u ook graag een auto leasen, maar dan tegen een zo laag mogelijk prijs? Bekijk dan eens onze lease occasions! Nette jonge occasions die u particulier of zakelijk kan leasen tegen aantrekkelijke prijzen! Wij bieden onze klanten financial lease en shortlease aan, kies zelf wat bij u past of laat u adviseren. Vragen over een auto of over leasen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier, of bel even met 033 – 246 55 17.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap