Winterbanden niet uitstellen

31 december 2014
Winterbanden niet uitstellen | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Uit een online pol van Autovisie en De Telegraaf, ingevuld door 2950 lezers, blijkt dat het grootste deel van de autorijders het plaatsen van winterbanden zo lang mogelijk uitstelt. In Nederland leken winterbanden eind 2014 ook niet echt nodig te zijn, maar nu het weer omslaat laten toch veel mensen nog snel even de winterbanden plaatsen. De banden geven een kortere remweg en dus een extra stukje veiligheid. Tevens is het in Duitsland en Oostenrijk zelfs verplicht om winterbanden te hebben. Zorg dus dat u de banden heeft laten plaatsen wanneer u op wintersport gaat!

Winterbanden plaatsen

Uit het onderzoek blijkt dat 66% van de autorijders het plaatsen van winterbanden uitstelt. Vaak worden winterbanden verbonden aan sneeuw, ijs en temperaturen onder nul. De naam ‘winterband’ is daarom wellicht ook een wat misleidende naam. De band is namelijk ook erg geschikt voor een nat wegdek, iets waar wij in Nederland geen tekort aan hebben. Winterbanden zorgen dus voor een extra stukje veiligheid en zekerheid.

Veiliger met winterbanden

Winterbanden kunnen ongelukken niet voorkomen, de belangrijkste factor tijdens het rijden is nog altijd de mens. Winterbanden kunnen er echter wel voor zorgen dat ongelukken minder impact hebben. De woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland (VVN) geeft daarom ook als advies mee om op tijd van banden te wisselen. Voor de wintersporters onder ons is het belangrijk om te weten dat in sommige landen, zoals Duitsland en Oostenrijk, winterbanden verplicht zijn. Voorkom boetes en een boel rompslomp wanneer u op wintersport gaat door op tijd te wisselen.

Auto Nol Lease

Of u nu al beschikt over winterbanden of niet, bij Auto Nol kunt u ze laten plaatsen. Maak een afspraak met de Auto Nol Service Center en laat uw auto winterproof maken. Denk hierbij niet alleen aan de winterbanden, maar ook aan een kleine beurt waardoor uw auto weer klaar is voor de winter. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor goedkope jonge lease occasions. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen via het online contactformulier of bellen naar telefoonnummer 033 – 246 55 17. We zien u graag in onze autoshowroom of service garage!

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap