Zakelijke leaseauto steeds vaker ingezet voor vakantieplannen

22 augustus 2019
Zakelijke leaseauto steeds vaker ingezet voor vakantieplannen | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

De zakenauto wordt steeds vaker gezien als een belangrijk onderdeel van de gezinsmobiliteit. Niet zo gek, aangezien 88% van de zakelijke leaserijders bijtelling betaalt, zodat de auto ook privé gebruikt mag worden. De criteria voor het aanschaffen van een zakelijke leaseauto worden daarom grotendeels bepaald door privéredenen. Zo is vaak de grootte van de auto leidend bij deze beslissing en speelt ook de fiscale bijtelling een belangrijke rol bij het maken van een keuze.

Privégebruik leidend bij keuze voor leaseauto

Privégebruik van de zakenauto komt steeds vaker voor. Indien ervoor wordt gekozen om de auto ook privé te gebruiken, moet er een beslissing worden genomen over het soort auto dat het best past bij uw gezinssituatie. Want de auto moet natuurlijk wel passen in het dagelijks ritme van uw gezin. Aan de hand van een onderzoek, uitgevoerd door Vereniging Zakelijke Rijders, is er een top-drie opgesteld van waar de auto privé het meest voor wordt gebruikt. Hieruit blijkt dat de leaseauto het vaakst privé wordt gebruikt om vrienden en familie te bezoeken. Daarnaast wordt de leaseauto ook veelvuldig gebruikt voor winkelen en boodschappen doen.

Op nummer drie staat op vakantie gaan. Dan speelt echter niet alleen het formaat van de auto een belangrijke rol. Veel gezinnen gaan namelijk nog altijd op vakantie met de caravan. Indien een dergelijke vakantie op de planning staat, moet de auto dus een flink trekgewicht aankunnen. Er zijn wel wat haken en ogen, want mag je überhaupt wel op vakantie met de leaseauto? En is de brandstoftankpas geldig in het buitenland? Of kunnen de brandstofkosten achteraf worden verrekend met de bijtelling? Het is slim om dit na te vragen voordat u een leasecontract afsluit, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Houd rekening met de bijtelling voor privégebruik

Bijtelling is het bedrag dat bij het salaris moet worden opgeteld als er privé meer dan 500 kilometer per jaar met de auto wordt gereden. Indien privé met een zakelijke auto wordt gereden, ziet de fiscus dit namelijk als loon in natura. Omdat over loon nu eenmaal belasting betaald moet worden, wordt dit door de fiscus berekend door middel van een bedrag op te tellen bij het salaris en daar belasting over te heffen. Dit bedrag is gebaseerd op een percentage van de cataloguswaarde. Het is vier procent indien de auto geen CO2 uitstoot en in alle andere gevallen 22 procent. Het loont daarom om daar rekening mee te houden bij het maken van een keuze voor een nieuwe leaseauto.

Vakantieklaar leasen bij Auto Nol

Bent u op zoek naar een voordelige leaseauto, die u ook gemakkelijk voor privédoeleinden kunt gebruiken? Dan bent u bij Auto Nol Lease aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een grote verscheidenheid aan kwalitatieve occasions in ons assortiment die geleaset kunnen worden op basis van financial lease. Onze leaseadviseurs denken graag met u mee, om te kijken welke mogelijkheden bij uw specifieke wensen passen. U bent hiervoor van harte welkom in onze ruime showroom in Nijkerk.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap