Zelf kopen, lenen voor een auto of toch leasen?

9 maart 2018
Zelf kopen, lenen voor een auto of toch leasen? | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe auto of occasion, dan is het belangrijk om goed na te denken over hoe u de auto gaat financieren. Natuurlijk kunt u hier uw spaargeld voor aanspreken, maar ook wanneer u zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt zijn er mogelijkheden.
 
Zo kunt u bijvoorbeeld een lening afsluiten en met het geld van de lening de auto aankopen, maar u kunt bijvoorbeeld ook een auto leasen. Elke manier van financiering heeft zijn voor- en nadelen. Auto Nol adviseert u altijd op basis van uw persoonlijke situatie. In dit artikel zetten we daarom alle feiten op een rijtje.

Uw spaargeld aanspreken om een auto te kopen

Wanneer u het geld ‘heeft liggen’, dan is het aanschaffen van een auto met eigen geld de goedkoopste optie. U betaalt in dat geval immers geen rentecomponent en bovendien levert de auto u nog geld op wanneer u deze later besluit van de hand te doen. Ook bestaat de mogelijkheid om te onderhandelen bij aanschaf van de auto, om zo nog iets van de verkoopprijs af te krijgen. Maar natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan deze manier van autobezit. Het geld dat u aan de auto uitgeeft heeft u immers niet meer beschikbaar op het moment dat u voor onvoorziene uitgaven komt te staan en in het ergste geval moet u dus een lening afsluiten op het moment dat uw wasmachine er bijvoorbeeld mee ophoudt. Ook dient u alle bijkomende kosten zoals de kosten voor onderhoud, verzekering, pechhulp en wegenbelasting zelf te dragen.

Een auto leasen op basis van private lease

U kunt er ook voor kiezen om de door u beoogde auto te gaan leasen. Kiest u bijvoorbeeld voor private lease, dan betaalt u gedurende de looptijd een vast bedrag en hoeft u enkel nog de benzine die u gebruikt te betalen. Al het benodigde onderhoud en andere bijkomende kosten worden door de leasemaatschappij verzorgd en gedragen. Dit is een manier van ontzorging die veel mensen aanspreekt. De nadelen van private lease zijn dat u slechts een beperkt aantal kilometers per jaar mag rijden en dat de auto eigendom blijft van de leasemaatschappij. Aan het einde van de looptijd blijft er voor u dus geen restwaarde over.

Auto financieren met een autolening

U kunt er tot slot natuurlijk ook altijd voor kiezen om een lening af te sluiten en zo een nieuwe auto of occasion aan te schaffen. Afhankelijk van het rentepercentage betaalt u een maandbedrag dat om en nabij de kosten ligt die gepaard gaan met private lease. Het voordeel is nu alleen dat u niet gebonden bent aan een kilometrage en bovendien is de restwaarde van de auto voor u. Maar er zijn ook nadelen. U betaalt immers zelf alle bijkomende kosten zoals onderhoud en verzekering en moet deze zaken dus ook zelf regelen. Een stuk minder zorgeloos dan private lease dus.

Een occasion leasen bij Auto Nol Lease

Wanneer u besluit om een tweedehands auto te gaan leasen, dan kan Auto Nol Lease u hier als geen ander bij helpen. In onze showroom staan occasions van enkele jaren oud die geleaset kunnen worden op basis van een voordelig maandbedrag. Onze leaseadviseurs kunnen u helpen bij het uitkiezen van een leasevorm die perfect aansluit bij uw wensen of mogelijkheden. Kom daarom vrijblijvend langs in onze showroom, zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2022 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap