ZZP’er kiest voor langlopend leasecontract

12 juni 2018
ZZP’er kiest voor langlopend leasecontract | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Voor veel zelfstandigen zonder personeel (ZZP) is de auto een belangrijk instrument dat nodig is voor de uitvoering van hun werkzaamheden. Sommige ZZP’ers kiezen er daarom voor om een bedrijfsauto te leasen. Nu blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de ZZP’ers die een auto leasen, hierbij kiest voor de langst mogelijke looptijd van 60 maanden. Dit is tekenend voor het vertrouwen dat ZZP’ers in de toekomst hebben.

ZZP’er heeft bijna altijd een auto

Uit het onderzoek, dat is gehouden onder bijna 900 ZZP’ers, blijkt dat bijna 90 procent van hen de beschikking heeft over een auto. Het grootste gedeelte van de ondervraagden heeft deze auto privé gekocht (64 procent), terwijl 31 procent de auto zakelijke heeft aangeschaft. De overige 15 procent leaset een auto. Overigens neemt dit laatste percentage ieder jaar toe. Vorige jaar lag het percentage leasende ZZP’ers nog rond de 12 procent.

Populaire leasevormen onder ZZP’ers

Het grote aantal leasende ZZP’ers dat voor een langlopend leasecontract kiest is opvallend. Dit betekent dat zij verwachten dat zij de komende 60 maanden genoeg inkomen zullen hebben om de auto aan te kunnen houden. Voor de overige 48 procent is flexibiliteit belangrijker, waardoor ze voor een kortere looptijd kiezen. Slechts 20 procent van alle ZZP’ers met een leaseauto kiest voor een looptijd van 24 maanden. Bovendien kiest 66 procent voor operational lease, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het onderhoud van de auto.

Een occasion leasen bij Auto Nol Lease

Wilt u een occasion leasen en bent u op zoek naar een leasepartner die bekend staat om flexibiliteit en persoonlijke aandacht? Dan bent u bij Auto Nol Lease aan het juiste adres. Wij helpen u graag bij het vervullen van uw mobiliteitsaanbod. Kijk alvast in ons online leaseaanbod en neem vooral vrijblijvend contact op indien u interesse heeft in een van onze auto’s. ZZP’ers zijn uiteraard ook van harte welkom!

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2021 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap