Eerste daling leaseregistraties van 2018

29 oktober 2018
Eerste daling leaseregistraties van 2018 | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Uit de cijfers van RDC is gebleken dat er in september 2018 ruim twaalfduizend nieuwe leaseauto’s werden geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of leaserijders. Hieruit blijkt ook dat er ten opzichte van 2017 een flinke daling van maar liefst 29,4 procent heeft plaatsgevonden. In augustus 2018 werd er nog een grote stijging van 53 procent ten opzichte van augustus 2017 gemeten. Dit grote verschil heeft te maken met het gegeven dat er in augustus een hoop nieuwe auto’s vervroegd werden geregistreerd, omdat de WLTP-methode. per 1 september in zou gaan.

Stijging van autoprijs door WLTP-methode

De cijfers uit september hebben te maken met de voorraadtoename van leasebedrijven, die geanticipeerd hebben op verwachte autoprijsstijgingen. Deze verwachting had te maken met de introductie van de nieuwe CO2-uitstoot metingen. Op 1 september 2018 werd de NEDC-methode namelijk vervangen door de WLTP-methode. De WLTP-methode geeft een realistischere weergave van de schadelijke stoffen die auto’s produceren, waardoor veel nieuwe auto’s duurder zijn geworden. Veel leaseauto’s die normaliter in september geregistreerd zouden worden, zijn daarom in augustus alvast door leasemaatschappijen op kenteken gezet.

Ondanks de daling van de registraties in september 2018 staat de teller van het totale aantal nieuwe leaseauto’s dit jaar al op 171.157 stuks. Dit is een toename van 27,7 procent ten opzichte van het jaar 2017. Toen werden er nog 134.053 leaseauto’s afgeleverd tot en met de maand september.

Tesla maakt opmars in top-20

Alle automerken uit de top-20 van het aantal leaseregistraties naar automerk hebben dit jaar meer auto’s verkocht ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar is er echter een nieuwe speler bijgekomen: het Amerikaanse automerk Tesla. Tesla staat bekend om zijn elektrische auto’s en omdat deze auto’s geen uitstoot produceren, gaan de effecten van de WLTP-methode volledig aan het merk voorbij.

Voordelige lease occasion bij Auto Nol Lease

Wanneer u op zoek bent naar een voordelige leaseauto kan het leasen van een occasion de ideale oplossing voor u zijn. Auto Nol Lease biedt u een breed assortiment met lease occasions aan. De occasions van Auto Nol Lease staan bekend om hun goede kwaliteit, prettige rijervaring en scherpe prijs. Bent u benieuwd geworden naar een lease occasion? Bekijk het volledige aanbod van Auto Nol Lease dan gemakkelijk op onze website of kom bij ons langs in de showroom.

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2021 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap